Schets Nije Buurt
Loading

Goede opkomst tijdens inloopdag herinrichting Nije Buurt - Ten Post

Op woensdag 30 november jl. was er een inloopdag over de herontwikkeling van de Nije Buurt in dorpshuis ’t Holt. Inwoners konden de plannen bekijken voor de herinrichting van de openbare ruimte van de Nije Buurt. Meer dan 50 inwoners kwamen langs.
 

De reacties waren vooral positief, maar er is ook ongerustheid over de inrichting van het openbare gebied. We gaan bezien hoe we deze ongerustheid zo goed mogelijk kunnen wegnemen bij de uitwerking van de plannen. We streven ernaar om zo spoedig mogelijk op alle vragen en opmerkingen te reageren. U kunt de plannen inzien op onze website. We houden u op de hoogte via de nieuwsbrief en de website. De plannen kunt u hier vinden. 


Werkzaamheden Nije Buurt
 
De aankomende jaren wordt flink gebouwd tijdens de sloop- nieuwbouwopgave in de Nije Buurt. Dit betekent onder andere veel vrachtverkeer in het dorp. De NCG maakt afspraken met de aannemers om zo veilig mogelijk door de buurt te rijden.

Daarnaast blijven wij werkzaamheden uitvoeren om de openbare ruimte leefbaar te houden. Zo rijden wij geregeld met een veegmachine door de buurt, leggen we scheve stoeptegels recht en repareren we straatverlichting waar nodig. Mocht u merken dat er buiten in uw buurt iets kapot is of dat er vervuiling op straat is, dan kunt u dit melden via https://groningen.slimmelden.nl/ of door een mail te sturen naar versterkenenvernieuwen@groningen.nl.

Tot slot wordt vanaf januari 2023 de rijrichting van de Oldenhuisstraat (bij CBS de Wieken) weer teruggedraaid. Dat betekent dat autoverkeer vanaf de Rijksweg weer de Nije Buurt in mag rijden via de Oldenhuisstraat. Andersom is dan niet meer toegestaan.

Schets Nije Buurt