What are you looking for?
Loading

Nieuws

Zonnepark Fledderbosch wordt op 6 juni geopend

Het Zonnepark Fledderbosch in Garmerwolde wordt op donderdag 6 juni feestelijk geopend. Een bijzonder moment dat we graag samen willen vieren! Donderdagmiddag is er een officiële opening door Diederik Samsom, een rondleiding, een expositie en een borrel. Aanmelden kan via ecorus.com.

Archeologische vondsten uit het versterkingsgebied tentoongesteld

Vanwege de versterking in de voormalige gemeente Ten Boer is er veel archeologisch onderzoek gedaan. Tijdens deze onderzoeken zijn er bijzondere voorwerpen gevonden. Zoals aardewerkscherven, een middenvoetsbeentje van een wolf en speelschijfjes uit de 1e eeuw n.C.

Een jaar na Nij Begun: hoe staat het ervoor met de plannen?

Graag gaan we zaterdag 25 mei (Stadskanaal) en/of zaterdag 15 juni (Wirdum) met u in gesprek over de ‘Nij Begun’ plannen voor de toekomst van Groningen en Noord-Drenthe, naar aanleiding van de gevolgen van de gaswinning. We vertellen u meer over hoe het ervoor staat met de maatregelen die een jaar geleden zijn aangekondigd in de kabinetsreactie ‘Nij Begun’.

Inwoners van dorpen Ten Boer zetten zich in voor groene leefomgeving

Gemeente Groningen en Landschapsbeheer Groningen hebben in dorpsgesprekken veel ideeën opgehaald, verrijkt met hun kennis van het landschap en het plan ‘Bloeiend Perspectief’ uitgewerkt. Dit plan loopt van 2024 tot en met 2030.

De gaswinning stopt definitief!

Geen gas meer uit het Groningenveld! De wet die dit stopt, wordt vrijdag symbolisch ondertekend. Op de plek waar 65 jaar geleden gas werd gevonden. We zijn er daarmee nog niet, maar het is een belangrijk begin. Sta samen met ons stil bij dit historisch moment en hang vrijdag ook de vlag uit. 

Versterking Wilgen- en Berkenhof feestelijk afgesloten

De seniorenappartementen van de Wilgen- en Berkenhof, onderdeel van de Bloemhof in Ten Boer, zijn versterkt. Het gebouw is nu goed bestand tegen aardbevingen. In februari verhuisden de bewoners vanuit de tijdelijke huisvesting weer naar hun eigen woning.